Diabetul poate cauza probleme ale sistemului urinar
Probleme ale sistemului urinar și diabetul
În cazul persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet s-a observat că acestea sunt mult mai predispuse să sufere de anumite complicații ale sistemului genito-urinar. Infecțiile de tract urinar, unele tipuri de disfuncție sexuală, complicații urologice sunt mult mai frecvente. Aceste neplăceri cresc în același timp cu gravitatea, cu dezechilibrele afecțiunii diabetice. Cu toate acestea, există și unele soluții la problemele lor, pe care le poți afla în continuare.
Urinările frecvente, una dintre neplăcerile diabetului zaharat
Una dintre cele mai frecvente probleme ale sistemului urinar în caz de diabet o reprezintă și urinările frecvente. Dacă vorbim deja de un stadiu avansat al afecțiunii, apare și incontinența urinară, care la rândul ei este de mai multe tipuri.
Incontinența urinară prin imperiozitate
Este una dintre cele mai neplăcute, deoarece are loc pierderea de urină, dar cu toate acestea se simte în continuare senzația puternică de a urina. Apare atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, și din păcate, evoluează pe măsură ce se înaintează în vârstă.
O soluție pentru bărbați
Pentru bărbații care se confruntă cu aceste neplăceri ale sistemului urinar există și posibilitatea utilizării unor suplimente alimentare pentru susținerea funcționării optime a prostatei, cum ar fi cel pe care îl pot găsi aici.
Este vorba despre o formulă complexă, cu extract de palmier pitic, afin american (cranberry), ulei din semințe de dovleac, zinc și vitamina E. Zincul este foarte important pentru fertilitate și reproducere, pentru păstrarea unui nivel optim de testosteron în sânge, pentru o bună diviziune celulară și pentru reducerea stresului oxidativ al celulei. Palmierul pitic este folosit în scopuri terapeutice în primul rând pentru a trata hiperplazia benignă de prostate și acţionează pentru a combate şi a preveni cancerul de prostată.
Incontinența urinară de efort
O altă afecțiune a sistemului urinar este și incontinența urinară de efort. În cazul acesteia, pierderile de urină involuntare sunt cauzate de efortul fizic, dar și de strănut, tuse sau râs puternic. Mai multe studii au scos în evidență și faptul că o schimbare în stilul de viață, în sensul pierderii unor kilograme excedentare contează enorm în acest sens.
Recomandările specialiștilor pentru problemele sistemului urinar
Aceste probleme ale sistemului urinar sunt destul de neplăcute, și de aceea se impune apelarea la medicul specialist pentru a primi și unele recomandări pentru îmbunătățirea situației.
Calitatea vieții și ameliorarea semnificativă a simptomelor se poate face și prin anumite măsuri de igienă suplimentare, sau un anumit regim alimentar. Se vor evita problemele cu tranzitul intestinal, tusea cronică, iar în cazurile grave se recomandă tratamente specifice sau chiar stimularea electrică.
Nefropatia diabetică
În rândul persoanelor care suferă de diabet zaharat nefropatia diabetică este destul de frecventă. Aproximativ o treime dintre diabetici dezvoltă această afecțiune, prin urmare, este important să cunoști mai multe despre ea.
Simptome
Din păcate, această afecțiune este una ”tăcută”, în sensul că simptomele lipsesc aproape cu desăvârșire, până în momentul în care rinichii sunt aproape în întregime afectați. Mai mult decât atât, simptomele ei pot fi foarte ușor confundate cu ale altor afecțiuni, așa că de multe ori este ignorată în continuare. Cel mai comun dintre acestea este retenția de apă, la care se adaugă și probleme cu somnul, lipsa poftei de mâncare, senzația de stomac deranjat, stare de slăbiciune și dificultăți de concentrare.
Mergi cu regularitate la medic
Atunci când suferi de diabet, vizitele la medicul specialist trebuie să devină deja o rutină. Acesta îți va verifica valorile tensiunii arteriale, va cere analize de urină – pentru a observa dacă există sau nu proteine, de sânge, sau oricare ale analize pe care le consideră necesare.
Poate fi sau nu prevenită nefropatia diabetică?
Date fiind complicațiile grave ale nefropatiei diabetice, apare și întrebarea dacă există unele metode prin care ea ar putea fi prevenită. Potrivit specialiștilor, această afecțiune ar putea fi împiedicată să își facă apariția prin menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel optim.
Mai multe cercetări au demonstrat că atunci când persoanele diagnosticate cu diabet au un nivel bun al glicemiei, riscul de microalbuminurie este redus cu o treime. De asemenea, alte studii în acest domeniu au reliefat faptul că un bun control al valorilor glicemiei poate chiar și reduce nivelul microalbuminuria.
Cum poți ține sub control valorile ridicate ale glicemiei?
Este important să ai mare grijă la valorile glicemiei, iar în acest sens, îi poți acorda organismului o mână de ajutor cu produsul de aici.
Efectele sale sunt excelente:
• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
• Stimulează funcționarea pancreasului;
• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
• Stimulent al metabolismului glucidelor;
• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
• Stimulent gastric și hepatic.
Tratamente în caz de nefropatie diabetică
Ca și cum problemele sistemului urinar, mai frecvente la persoanele diabetice nu ar fi fost de ajuns, acum avem de a face și cu această complicație. Metodele folosite la prevenirea afecțiunii se dovedesc a fi unele eficiente și în cazul tratamentului. Astfel, se recomandă un control foarte atent al valorilor tensiunii arteriale și ale zahărului din sânge.
Recomandările medicului specialist în ambele cazuri sunt clare: scăderea în greutate, reducerea consumului de sare, evitarea consumului de alcool și a țigărilor, și pe cât posibil, mai multă mișcare.
Medicamentele pentru hipertensiune. Permise sau nu?
Pentru reducerea valorilor mari ale tensiunii arteriale există unele medicamente, foarte eficiente. Din păcate, nu toate pot fi administrate și persoanelor care suferă de diabet zaharat, deoarece cresc valorile glicemiei sau, mai grav, maschează simptomele hiperglicemiei. Tot metodele naturale se dovedesc acum mult mai eficiente.
Schimbarea stilului alimentar
Mulți medici recomandă în caz de nefropatie diabetică un regim alimentar în care proteinele nu ocupă un loc chiar atât de important. Există mai multe avantaje pe care le ai atunci când urmezi aceste restricții alimentare, dar niciodată nu începe o astfel de dietă fără să te consulți în prealabil cu medical sau cu nutriționistul tău.
Blocajul renal și dializa
Atunci când, din păcate, s-a ajuns la blocaj renal, dializa reprezintă o soluție, din păcate doar temporară de multe ori. Pacientul trebuie să decidă dacă va opta pentru dializă, în continuare, sau va încerca să treacă printr-o operație complicată, de transplant de rinichi.
O echipă de medici se va ocupa de bolnavul aflat în această situație, iar din ea fac parte un diabetolog, nefrolog, psiholog, precum și medicul care se va ocupa de transplant.
Pentru a nu se ajunge la astfel de complicații, ia din timp măsurile care se impun pentru a preveni problemele sistemului urinar!
Pe curând. Cu drag,
Vasile Neacșa
4 x Glicemic Suport
3 x Glicemic Suport
2 x Glicemic Suport

Prediabetul – Un Semnal de Alarmă Pentru Apariția Diabetului de Tip 2
Evoluția cazurilor de diabet în lume Statistic, în lume, în anul 1995 erau identificate 135 de milioane de cazuri cu diabet zaharat. In anul 2015, adica dupa 2...

Cum este afectat metabolismul în diabetul zaharat
Sa incepem cu definitia termenului de Metabolism Metabolismul reprezinta totalitatea reactiilor biochimice care se produc in organism. Metabolismul cuprinde do...

Ardeiul iute și efectele sale benefice în diabet
Diabetul devine o afecțiune tot mai frecventă, care, în lipsa unui tratament corect, poate avea urmări dintre cele mai grave. Tot mai mulți oameni au fost diagn...

Lemnul dulce este benefic pentru diabet și întărirea sistemului imunitar
Atunci când te confrunți cu provocarea numită „diabet de tip 2”, trebuie să îți schimbi total stilul de viață. Întărirea sistemului imunitar contează enorm și î...

Sănătatea sexuală și diabetul
Pentru cei diagnosticați cu diabet zaharat există o mulțime de provocări cărora trebuie să le facă față. Nu doar că vor fi nevoiți să își schimbe stilul aliment...

Cele mai comune mituri despre diabet
Există multe concepții greșite și mituri despre diabet care pot contribui la dezinformare și la înțelegerea incorectă a provocării care poartă această denumire....

Neuropatia diabetică. Simptome și tratament
Neuropatia diabetică este o complicație comună a diabetului care afectează sistemul nervos periferic, în special nervii de la extremități (degetele de la picioa...

Cum să scazi hemoglobina glicozilată în mod natural
Hemoglobina glicozilată, cunoscută și sub denumirea de hemoglobina A1c, este un indicator important în gestionarea diabetului zaharat. Măsoară nivelul mediu al...