Legătura dintre diabet si sănătatea sistemului digestiv
Valorile mari ale glicemiei, ignorate și netratate corespunzător, pot duce, în timp, la instalarea unor boli grave precum diabetul, afecțiunile cardiovasculare și obezitatea. Preocuparea pentru sănătatea sistemului digestiv ar trebui să fie constantă, și îți vom explica imediat de ce. Totodată, vom încerca să îți oferim câteva remedii naturale prin care poți să îți ții sub control valorile ridicate ale glicemiei.
Celulele au nevoie de glucoză pentru energie
Atunci când consumăm alimente de orice fel, sistemul digestiv este cel care le procesează și extrage din ele proteinele, lipidele și glucidele. Acestea din urmă sunt transformate mai apoi în glucoză. Atunci când aceasta intră în sânge, pancreasul eliberează hormonul cunoscut de toată lumea, insulina.
Aceasta este trasnportată de sânge pentru a ajunge în țesuturi, iar apoi interacționează cu celulele pentru ca acestea să folosească glucoza în scopul producerii de energie. Din păcate, în lipsa unei cantități suficiente de insulină, glucoza nu mai are cum să ajungă în celule, ci rămâne în fluxul sanguin. În condițiile în care nivelul ridicat al glicemiei rămâne așa o perioadă mai lungă, înseamnă că deja diabetul și-a făcut simțită prezența.
Aloe Vera contribuie la sănătatea sistemului digestiv
Sunt nenumărate beneficiile pe care le are pentru sănătate planta minune, așa cum a fost numită Aloe Vera. Printre acestea se află și scăderea valorilor glicemiei, dar și sănătatea sistemului digestiv. Sucul de Aloe Vera sau gelul sunt perfecte în acest caz, iar pentru cele mai bune rezultate se recomandă administrarea lor conform prospectului.
Un ajutor la nevoie
Un astfel de produs este și Aloe Vera Digest, cu extract din ghimbir, produs al firmei italiene Equilibra, pe care îl găsești chiar aici. Avem de a face cu un supliment alimentar din gel de Aloe Vera 100 % pur, nediluat, cu pulpă, procesat și stabilizat la rece, obținut prin prelucrare manuală. Pentru ca ingredientele naturale să rămână intacte, sigure, condițiile de procesare nu includ pasteurizarea și nici un alt fel de tratament termic.
La gelul de Aloe Vera a fost adăugat extract din ghimbir, cu puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, de echilibrare a nivelului zahărului din sânge. De asemenea, gingerolul prezent în extractul de ghimbir susține sistemul cardiovascular, reduce durerile menstruale, scade colesterolul, contribuie la sănătatea sistemului digestiv și poate preveni cancerul.
Pentru a satisface și gusturile cele mai fine, produsul conține, pe lângă aroma naturală de ghimbir, extract de stevia pentru o îndulcire blândă, naturală și fără aport caloric.
Efecte curative excelente
Proprietățile benefice ale gelului de Aloe Vera sunt cunoscute din timpuri străvechi. Dintre acestea menționăm doar câteva:
– Stimulează curăţirea intestinului;
– Ajută la reglarea metabolismului;
– Efect tonic şi regenerant celular;
– Creşte rezistenta organismului la agresiunea factorilor chimici si fizici;
– Grăbeşte cicatrizarea rănilor;
– Efect anti-îmbătrânire asupra pielii, creşte elasticitatea fibrelor de colagen;
– Efect imunostimulator datorită prezenţei antrachinonelor;
– Reduce sensibilitatea ţesuturilor la acţiunea factorilor alergenici;
– Efect emolient şi antiinflamator asupra mucoasei gastrointestinale;
– Furnizează doza zilnică de vitamine şi oligoelemente (Ca, Fe, Mg, Mn, Cr, Cu, Zn), fiind o sursă vegetală importantă de vitamina B12, plus vitaminele A, B, C, E şi acid folic;
– Creşte tonusul şi vitalitatea organismului;
– Acțiuni antitumorale și regenerante asupra sistemului digestiv, intestinal și hepato-biliar.
Remedii naturale pentru a ține sub control diabetul
În cazurile în care, din păcate, deja s-a instalat diabetul, poți să ții mai ușor sub control valorile ridicate ale glicemiei. Avem în acest sens pentru tine câteva remedii naturale. Atenție însă, acestea nu înlocuiesc urmarea tratamentului prescris de medicul diabetolog, și nici recomandările acestuia.
Afine
Afinele sunt recunoscute ca fiind unul dintre cele mai bune remedii natural antidiabetice. Poți consuma fructele proaspete sau congelate și ceai din frunze de afin.
Castravetele amar
Castravetele amar este printre cele mai bune remedii prin care diabetul poate fi controlat. Avem de a face cu un un fruct înrudit cu cantalupul, castravetele, dovlecelul și este un excelent remediu natural pentru a ține sub control diabetul.
În pofida gustului său amar, castravetele amar se dovedește a fi o adevărată bombă de vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie, iar efectele sale hipoglicemiante au fost demonstrate prin numeroase studii științifice.
Proprietăți antidiabetice recunoscute prin multe studii medicale
Au fost realizate mai multe studii medicale în urma cărora s-au demonstrate proprietățile sale antidiabetice. Acestea sunt date de cel puțin trei substanțe active cu proprietăți antidiabetice conținute de castravetele amar, respectiv charantină, vicină și polipeptidă-p.
Glicemic Suport, pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge
Cu toate acestea, castravetele amar nu se găsește frecvent în România, este destul de scump, și nu toată lumea îi poate tolera gustul specific. De aceea, avem pentru tine o soluție, un supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, care conține castravete amar împreună cu alte 19 ingrediente, și pe care îl poți găsi chiar aici. De asemenea, acest supliment poate fi folosit cu succes în mai multe situații, cum ar fi:
• Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
• Stimulează funcționarea pancreasului;
• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
• Stimulent al metabolismului glucidelor;
• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
• Stimulent gastric și hepatic.
Urzica
Urzica este o plantă care contribuie atât la sănătatea sistemului digestiv, cât și la scăderea valorilor ridicate ale glicemiei. Două căni de infuzie de urzică pe zi sunt excelente în acest sens, iar primăvara, când această plantă se găsește din abundență, o poți adăuga proaspătă, într-un smoothie delicios.
Păpădia
Aceleași recomandări rămân valabile și în cazul păpădiei, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma. O salată proaspătă este perfectă în acest sens, dar nici ceaiul de păpădie nu trebuie tratat cu desconsiderație.
Ceapa
În orice gospodărie se găsește multă ceapă, fără de care preparatele culinare delicioase nu ar avea niciun gust. Poți profita din plin de efectele benefice ale acestui aliment, și nu contează dacă o consumi proaspătă, sub formă de decoct sau suc.
Anghinare
Excelentă atunci când vine vorba despre sănătatea sistemului digestiv, anghinarea este perfectă să fie folosită și în cazul celor care vor să își regleze valorile mari ale glicemiei și colesterolului.
Colaborează permanent cu medicul diabetolog
Pentru a evita complicații ale diabetului, este recomandat să ții legătura permanent cu medicul specialist. Acesta îți va recomanda cel mai bun tratament, îți va da o listă cu alimentele permise și interzise și multe altele. Respectă sfaturile acestuia, schimbă-ți stilul de viață și vei vedea că diabetul poate fi ținut sub control!
Pe curând. Cu drag,
Vasile Neacșa
4 x Glicemic Suport
3 x Glicemic Suport
2 x Glicemic Suport

Diabetul zaharat și afecțiunile dentare
Diabetul zaharat este o afecțiune cronică care afectează milioane de oameni în întreaga lume. Este caracterizat prin niveluri ridicate de glucoză în sânge, din...

Cele mai comune mituri despre diabet
Există multe concepții greșite și mituri despre diabet care pot contribui la dezinformare și la înțelegerea incorectă a provocării care poartă această denumire....

Sănătatea sexuală și diabetul
Pentru cei diagnosticați cu diabet zaharat există o mulțime de provocări cărora trebuie să le facă față. Nu doar că vor fi nevoiți să își schimbe stilul aliment...

Fructele de ienupăr, un sprijin nebănuit în diabet
Boabele de ienupăr sunt folosite de sute de ani în medicina tradițională pentru tratarea diabetului, iar studiile medicale din ultimii ani confirmă că au propri...

Cum să scazi hemoglobina glicozilată în mod natural
Hemoglobina glicozilată, cunoscută și sub denumirea de hemoglobina A1c, este un indicator important în gestionarea diabetului zaharat. Măsoară nivelul mediu al...

Informații esențiale despre retinopatia diabetică
Persoanele cu diabet zaharat sunt predispuse să dezvolte o boală oculară numită retinopatie diabetică. Retinopatia diabetică este o afecțiune a vaselor de sânge...

Ai diabet? Află despre legumele care reglează nivelul zahărului din sânge
Nivelul zahărului din sânge este la un nivel ridicat? Suferi deja de diabet de tip 2 sau medicul ți-a recomandat să îți schimbi obiceiurile alimentare pentru a...

Neuropatia diabetică. Simptome și tratament
Neuropatia diabetică este o complicație comună a diabetului care afectează sistemul nervos periferic, în special nervii de la extremități (degetele de la picioa...