Controlul greutății este esențial în diabetul de tip 2
Atunci când diabetul de tip 2 și-a făcut simțită prezența în viața ta, este nevoie de multe schimbări care să te ajute să treci cu bine peste neplăcerile acestei afecțiuni.
Printre primele decizii pe care trebuie să le iei se află și renunțarea la câteva dintre kilogramele în plus. Pentru că da, majoritatea persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2 au parte de exces ponderal. Dacă reușesc să piardă din ele, vor avea parte și de niveluri mai reduse ale glicemiei, mai multă energie, și se vor simți mult mai bine.
Ascultă indicațiile medicului specialist
Pentru că avem de a face cu diabetul de tip 2, o afecțiune destul de pretențioasă, este important să se respecte indicațiile medicului specialist. De asemenea, pe toată perioada dietei trebuie să fie monitorizate cu atenție valorile glicemiei, dar și medicația. Se pare că și dieta, combinată cu exercițiile fizice contribuie enorm la îmbunătățirea vieții celor care suferă de această afecțiune, tot așa cum contribuie și la prevenirea ei.
Beneficiile pierderii în greutate și diabetul de tip 2
Faptul că ai decis să faci o schimbare și să pierzi câteva kilograme nu poate fi decât benefic în cazul tău sau al celor dragi ție, în cazul în care diabetul de tip 2 a fost deja diagnosticat. Nu, nu este prea târziu ca să începi să faci ceva în acest sens, iar printre efectele benefice ale acestei măsuri se află:
- Scăderea valorilor mari ale glicemiei
- Reducerea hipertensiunii
- Valorile mari ale colesterolului ”rău” sunt mult diminuate
- Se diminuează presiunea asupra articulațiilor
- Mai multă energie
- Respiri mai ușor
Începe chiar acum să faci o schimbare!
Pierderea kilogramelor excedentare nu este niciodată ușoară. De aceea, pentru a trece cu bine peste această etapă, ai nevoie de sprijinul celor din jur, care să îți fie alături și să te sprijine necondiționat. De asemenea, un mic ajutor nu strică niciodată, iar aici găsești exact produsul de care ai nevoie, și pe care îl pot consuma chiar și cei pentru care diabetul de tip 2 a devenit o certitudine.
Fast Drena este un supliment alimentar complex de la Equilibra, o formulă lichidă concentrată care se diluează în apă, conține 8 extracte din plante, cu gust plăcut de lime, cu funcție drenantă și depurativă. Păpădia și brusturele conținute reglează funcția depurativă a organismului, armurariul sau laptele de ciulin, curcuma și anghinarea sunt un suport necesar pentru buna funcționare a activității hepato-biliare. Sparanghelul, frunzele de boldo și frunzele de coacăz negru ajută drenarea lichidelor corporale și buna funcționare a tractului urinar.
Evită dezechilibrele glicemiei
Medicii specialiști sunt de părere că în cazul pacienților diagnosticați cu diabet de tip 2 trebuie o mai mare atenție la dezechilibrele glicemiei. De aceea, orice dietă trebuie atent monitorizată, și nu de puține ori, de-a lungul zilei nivelul zahărului din sânge poate suferi unele modificări. Pentru a menține nivelul glicemic, este esențial să îți dai seama care din obiceiurile tale zilnice produce acest dezechilibru al nivelului glicemic, iar un produs care te poate ajuta să treci cu bine peste aceste neplăceri este Glicemic Suport.
Acțiunile acestuia sunt excelente mijloace pentru a te ajuta să treci cu bine peste multe manifestări neplăcute atunci când suferi de diabet, deoarece:
- Este un excelent adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
- Stimulează funcționarea pancreasului;
- Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
- Bun stimulent al metabolismului glucidelor;
- Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
- Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
- Stimulent gastric și hepatic.
Recomandări pentru a pierde mai ușor în greutate
După cum spuneam ceva mai sus, diabetul de tip 2 este o afecțiune care îți poate influența în nmod negativ viața. Asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi și să consideri că nu mai este nimic de făcut. Dimpotrivă, specialiștii sunt de părere că există posibilitatea de a avea o viață normală, chiar dacă suferi de această boală. Este bine să respecți recomandările medicului diabetolog în acest sens, dar studiul personal și abordarea unor căi naturale în rezolvarea problemelor asociate diabetului nu poate fi decât utilă. Avem și noi unele sugestii pentru tine, sugestii care îți pot veni în ajutor.
Ceva mai multă mișcare
Sedentarismul este prietenul cel mai bun pe care îl are diabetul de tip 2. Prin urmare, ar trebui să rupi această relație de prietenie și să începi să faci ceva mai multă mișcare. Vei reuși să scapi de kilogramele în plus, vei reduce valorile mari ale glicemiei, vei avea mai multă energie și vei simți că ești cu totul o altă persoană. Începe prin a merge mai mult pe jos, a urca treptele în loc să iei ascensorul, și vei vedea deja primele îmbunătățiri. Cu timpul , poți trece și la exerciții ceva mai complexe, monitorizând cu atenție anumiți parametri, mai ales dacă ai și alte complicații associate.
Consumă mai multe fibre
Alimentele bogate în fibre sunt aliatele tale de nădejde atunci când vrei să ții sub control neplăcerile cauzate de diabetul de tip 2. Acestea îți îmbunătățesc controlul glicemiei, scad riscul de a suferi de afecțiuni cardiovasculare, și chiar te fac să pierzi mai ușor acele kilograme care nu se mai dădeau duse. În dieta ta trebuie incluse mere, pere, portocale, varză, conopidă, fasole, broccoli, varză de Bruxelles, precum și anumite condimente precum scorțișoară, rozmarin, oregano, ardei iute, piper negru sau busuioc. Bineînțeles, tot ce conține carbohidrați trebuie să se încadreze în nivelul recomandat.
Cereale din făină integrală
Nu este obligatoriu să renunți la pâine și la pastele tale preferate atunci când diabetul de tip 2 și-a făcut simțită prezența. Doar înlocuiește-le cu produsele din făină integrală, care contribuie la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limitele bune.
Nu încerca să slăbești rapid
Ca în oricare altă dietă, și în cazul în care suferi de diabet de tip 2 se recomandă metoda pașilor mărunți. Altfel spus, o slăbire rapidă este chiar contraindicată. Optează pentru un stil de viață sănătos, care presupune o mai mare atenție acordată alimentelor consumate, ceva mai multă mișcare, o hidratare corectă, mai puțin stres și ceva mai multă odihnă.
Nu ignora diabetul de tip 2, pentru că neplăcerile cu care te poți confrunta pe termen lung sunt numeroase. În schimb, cu multă voință, disciplină și ceva ajutor, vei reuși să duci o viață normală alături de cei dragi ție!
Pe curând. Cu drag,
Vasile Neacșa
4 x Glicemic Suport
3 x Glicemic Suport
2 x Glicemic Suport

Sănătatea sexuală și diabetul
Pentru cei diagnosticați cu diabet zaharat există o mulțime de provocări cărora trebuie să le facă față. Nu doar că vor fi nevoiți să își schimbe stilul aliment...

Cum poți gestiona mai ușor diabetul la copii
Diabetul la copii necesită o abordare atentă și implicare din partea părinților sau a celor care au grijă de ei. Și în cazul lor poate fi de tip 1 (insulino-dep...

Când suferi de diabet trebuie sa eviti sedentarismul
Sedentarismul, lipsa mișcării, nu este benefic pentru starea de bine a organismelor noastre. Atunci când neglijezi importanța activității fizice și te complaci...

Știai Despre Această Cauză a Diabetului?
Foarte multe studii din ultimii ani arată o legătură strânsă între calitatea nutriției și starea de sănătate. Din păcate, în zilele noastre, cei mai mulți dintr...

Magneziul, pe lista suplimentelor nutritive pentru diabetici
În zilele noastre, din ce în ce mai mulți oameni, inclusiv tineri și copii sunt diagnosticați cu diabet. Cei mai mulți dintre ei ajung destul de târziu la medic...

Consumul de cafea și diabetul
Cafeaua este una dintre băuturile cele mai consumate la nivel global și, în timp ce mulți oameni se bucură de aroma și gustul acesteia, există mereu întrebări c...

Cromul și beneficiile sale pentru sănătate
Pentru a funcționa în parametri optimi, organismul are nevoie de multe vitamine, minerale și substanțe nutritive. Printre acestea se află și cromul, un oligomin...

Cum este afectat metabolismul în diabetul zaharat
Sa incepem cu definitia termenului de Metabolism Metabolismul reprezinta totalitatea reactiilor biochimice care se produc in organism. Metabolismul cuprinde do...