Diabetul și cancerul. Ce legătură poate fi între cele două?

by in Sfaturi diabet si controlul glicemiei

Diabetul și cancerul! Două afecțiuni deosebit de grave, care influențează viața tot mai multor oameni. Oare există vreo legătură între cele două? Ce poți face pentru a preveni, sau măcar pentru a ține sub control cele două boli? La aceste întrebări încercăm să îți răspundem în rândurile următoare. 

Diabetul, asociat cu risc ridicat de cancer

 

Potrivit unui studiu publicat în cunoscuta revistă ”Diabetes”, la care au participat foarte mulți oameni diagnosticați cu diabet, s-a ajuns la concluzia că diabetul de tip 2 este asociat cu un risc ridicat de cancer, atât la bărbați, cât și la femei.

De fapt, încă de ceva vreme se sugera că diabetul și cancerul ar putea avea o legătură, dar până acum nu s-au făcut studii aprofundate în acest sens.

Este și logic, de altfel, atât timp cât degradarea celulelor organismelor se produce progresiv, având la bază o mulțime de factori, cum ar fi poluarea, fumatul, stresul, factorii genetici, dar mai ales nutriția deficitară. Această degradare trece prin diferite faze, cum ar fi scăderea imunității, oboseala cronică, inflamația cronică, stresul oxidativ celular, bolile cardio-vasculare, diabetul, demența senilă (Alzheimer), boala Parkinson, scleroza multiplă, cancerul.

Printre cei mai importanți factori care contribuie la degradarea, oxidarea și distrugerea celulelor, enumerăm 

Risc crescut de cancer de prostată

În rândul bărbaților, în urma analizării asocierii care se produce între diabet și cancer, s-a observat un risc mai ridicat de a fi diagnosticat cu cancer de prostată. Mai exact, cei care sufereau deja de diabet aveau cu 86% șanse mai mari de a dezvolta acest tip de cancer. Pe lista de tipuri de cancer la care sunt predispuși bărbații diabetici se mai află leucemia, cancerul de piele, cancerul renal, de ficat, limfom, tiroidian, pancreatic, de stomac, colorectal și pulmonar. 

Cancerul nazofaringian, mai frecvent în rândul femeilor cu diabet
A urmat, mai apoi, analiza situației în cazul femeilor. Și de această dată s-a observat că diabetul și cancerul au o anumită legătură. Astfel, în cazul reprezentantelor sexului frumos cu diabet s-au observat mai multe cazuri de cancer nazofaringian, urmat de cel de ficat, tiroidian, pulmonar, esofagian, pancreatic, uternin, mamar, de stomac, limfom și leucemie. 

Diabetul și cancerul pot fi și trebuie să fie învinse
Un stil de viață sănătos este esențial atunci când vrei să ții sub control diabetul și cancerul. Așadar, printre multele schimbări pe care trebuie să le faci, una dintre ele se referă la stilul alimentar. Numeroase studii medicale au ajuns la concluzia că dieta ketogenică este cea mai bună în acest sens. 

Mai mult decât o dietă, un stil de viață

În cadrul dietei ketogenice se consumă puțini carbohidrați, iar corpul trece printr-o perioadă de adaptare, în care produce corpi cetonici. Cei care suferă de diabet știu prea bine ce înseamnă asta, și cât de important este să îți ții sub control valorile glicemiei. Este o necesitate, nicidecum un moft, respectarea recomandărilor medicului specialist, la care se adaugă și suplimentul Glicemic Suport. Avem de a face cu un supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, a cărui acțiune benefică este confirmată de mii de consumatori și pe care îl găsești chiar aici.

Acțiunile acestuia sunt excelente pentru a te ajuta să treci cu bine peste multe manifestări neplăcute atunci când suferi de diabet, deoarece:

  • Este un excelent adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
  • Stimulează funcționarea pancreasului;
  • Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
  • Bun stimulent al metabolismului glucidelor;
  • Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
  • Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
  • Stimulent gastric și hepatic.

Un ajutor oferit de natură

După cum bine știi, există numeroase plante cu efecte anti-tumorale, și care pot fi folosite inclusiv pentru a preveni apariția cancerului. În același timp, este imposibil ca o persoană să le poată consuma pe toate, și în doza optimă necesară. De aceea, mai mulți cercetători din SUA, în colaborare cu medici români, au cooperat și au creat un produs 100% natural, produs care se dovedește un ajutor neprețuit atunci când vine vorba de a sprijini sistemul imunitar și de a opri procesele degenerative care duc la instalarea cancerului. Îl poți găsi chiar aici.

Efecte remarcabile

Deocamdată, în mod oficial, un supliment alimentar nu poate fi recunoscut drept remediu împotriva cancerului, din cauza limitărilor legale. Cu toate acestea, tu îl poți administra în paralel cu terapia clasică, sau pur și simplu pentru a stopa procesele degenerative. Efectele sale benefice sunt remarcabile, și printre acestea se află:

  • contribuie la reducerea proliferării celulelor tumorale
  • reglează activitatea sistemului imunitar afectat de chimioterapie
  • reduce semnificativ procesele de oxidare celulară (stres oxidativ)
  • reglează circulația sangvină și nu numai.

Într-o afecțiune gravă precum cancerul, tratamentul nu poate fi niciodată suficient de sigur, cu absolut nici o metodă terapeutică. Alegerea unui tratament natural pentru cancer ar fi bine să aibă în vedere complexitatea cât mai ridicată a remediului. Atunci când ingredientele sunt alese în baza unei îndelungate experiențe de producție și după testări îndelungate, rezultatul poate fi remarcabil.

Dieta ketogenică, perfectă pentru mai multe afecțiuni

Există numeroase alte afecțiuni, nu doar diabetul și cancerul, unde dieta ketogenică se dovedește cea mai bună alegere. În rândurile următoare vei afla ceva mai multe despre acest aspect.

Te scapă de kilogramele în plus
Indiferent de motivul pentru care vrei să mai dai jos dintre kilogramele excedentare, dieta ketogenică este o metodă bună de a slăbi ușor, rapid și mai ales, fără înfometare. Ai putea să vrei ceva mai mult?

Indicată în caz de diabet și cancer
Cel mai probabil, știi deja că nesuferitele celule canceroase se hrănesc cu zahăr. Atunci când organismul nu mai are parte de carbohidrații din care să-și ia doza de zaharuri, aceste celule nu mai au cu ce să se alimenteze. Prin urmare, boala nu mai poate avansa, iar în unele cazuri se poate intra și într-o remisie parțială. Discută cu medicul tău oncolog acest aspect și vezi dacă nu cumva e vorba despre cea mai bună dietă pe care o poți urma în această perioadă dificilă.

Chiar și în cazul bolnavilor de diabet este indicat acest stil de viață, deoarece se reduce semnificativ nivelul de zahăr din sânge și al necesarului de insulină, iar acest aspect are nenumărate avantaje.

Tulburările neurologice
În urma mai multor studii medicale s-a ajuns la concluzia că dieta ketogenică este cea câștigătoare. Chiar și în cazul pacienților care sufereau de afecțiuni grave precum Parkinson, Alzheimer, unele forme de epilepsie, ADHD, autism, s-a constatat o îmbunătățire semnificativă a vieții și o reducere a simptomelor neplăcute.

Alimente permise în cadrul dietei ketogenice
Uleiul de floarea soarelui ar trebui să dispară din dieta ta, și să optezi în schimb pentru cel de măsline extravirgin, uleiul de avocado, ulei de nuci de macadamia, uleiul de susan sau de in, toate presate la rece. Acestea nu trebuie folosite pentru a prăji alimentele, ci pentru a da un gust bun sosurilor tale sau o aromă deosebită salatelor de legume. 

Pește
Consumul de pește este încurajat în dieta keto, iar peștele gras este chiar indicat. Cel mai bine îl consumi fiert, la cuptor, sau la abur, evitând prăjirea. Recomand să ocolești și conservele care conțin sos de roșii, pentru că aduci în plus carbohidrați de care nu ai nevoie atunci când vrei să controlezi diabetul și cancerul.

Carne
Stilul keto chiar este cea mai bună dietă, deoarece poți consuma și carne. Încearcă să consumi, pe cât posibil, produse organice și să eviți carnea procesată .

Ouă
Ouăle sunt considerate alimentul complet, așa că le poți consuma cu încredere. Cele mai bune sunt cele organice, dar știai deja asta.

Brânzeturi și lactate grase
Pe lista de alimente permise se află untul, smântâna, iaurtul grecesc, orice fel de iaurt nedegresat, mascarpone, brânzeturi grase. În schimb, laptele simplu nu îți este permis, și uită și de cașcaval, feta, mozzarella, brânză brie sau cu mucegai.

Legume
Lista de legume permise este una destul de generoasă, și conține conopidă, avocado, varză (roșie sau albă), broccoli, dovlecel, spanac, sparanghel, kale, fasole verde, varză de Bruxelles, castravete, dovlecei, vânătă, roșie, avocado, măsline, țelină, salată verde, ardei, ciuperci, usturoi, dovleac, alge.

Făină
Chiar dacă este vorba despre o dietă, uneori mai vrem și ceva dulce. Cum orice prăjitură, brioșă sau clătită făcută în casă are nevoie și de făină, o poți folosi pe cea de cocos, migdale sau chiar in. Mare atenție la calculul carbohidraților și la îndulcitorul folosit! Se recomandă extractul de stevia sau sucraloza.

Condimente

Cu ajutorul condimentelor, mâncarea este mult mai delicioasă, așa că poți folosi cu încredere sare, sare roz de Himalaya, piper (negru, cayenne, alb), scorțișoară ceylon, ghimbir, chilli, rozmarin, pătrunjel, oregano, busuioc, mentă etc.

Pentru orice nelămurire sau sugestie legată de tema acestui articol sau de remediile sugerate, nu ezita, te rog, să iei legătura cu mine.

Pe curând. Cu drag,

Vasile Neacșa 

  • Reduceri!
    Glicemic Suport - produs pentru reglarea glicemiei

    4 x Glicemic Suport

    Prețul inițial a fost: 356,00 lei.Prețul curent este: 260,00 lei.
  • Reduceri!
    Glicemic Suport - produs pentru reglarea glicemiei

    3 x Glicemic Suport

    Prețul inițial a fost: 267,00 lei.Prețul curent este: 215,00 lei.
  • Reduceri!
    Glicemic Suport - produs pentru reglarea glicemiei

    2 x Glicemic Suport

    Prețul inițial a fost: 178,00 lei.Prețul curent este: 145,00 lei.
    Cart