Lemnul dulce este benefic pentru diabet și întărirea sistemului imunitar

by in Alimentatia in diabet

Atunci când te confrunți cu provocarea numită „diabet de tip 2”, trebuie să îți schimbi total stilul de viață. Întărirea sistemului imunitar contează enorm și în acest caz, dar din păcate unele dintre remediile naturale recomandate uzual în această privință ție îți sunt interzise. Ce părere ai avea dacă noi avem îți propunem o alternativă, una care te poate ajuta foarte mult, care contribuie la întărirea sistemului imunitar, care este indicată în caz de diabet și are multe alte beneficii? Dacă ești curios, atunci hai alături de noi să vedem despre ce este vorba.

Lemnul dulce, Glycyrrhiza glabra, un miracol al naturii

După cum ți-ai dat seama din titlu, soluția pe care ți-o propunem este simplă, și se referă la folosirea extractului de lemn dulce. În pofida gustului său dulce, care te-ar duce cu gândul că este o plantă complet interzisă diabeticilor, adevărul este că lucrurile stau exact pe dos. Pentru a înțelege mai bine efectele sale pozitive, te invităm să parcurgi rândurile următoare.

Întărirea sistemului imunitar

Chiar dacă s-au ridicat restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, asta nu înseamnă că boala a fost eradicată. Sau că nu există și alte afecțiuni care pot fi ținute sub control prin întărirea sistemului imunitar. Prin urmare, vei fi foarte mulțumit să afli că lemnul dulce are aceste efect, de fortifiere a organismului prin creșterea imunității. Acțiunea antivirală a rădăcinii de lemn dulce a fost demonstrată și prin intermediul a numeroase studii medicale. Dar, aproape că nu mai era nevoie de această confirmare oficială, deoarece beneficiile acesteia privind întărirea sistemului imunitar erau cunoscute din cele mai vechi timpuri. Poți folosi acest remediu natural pentru a scăpa de nesuferitele dureri în gât, tuse, dar și pentru a te proteja în fața simptomelor neplăcute pe care le dă gripa.

Și tot pentru întărirea sistemului imunitar poți apela la produsul de aici, unul foarte eficient. Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului, pentru buna funcționare a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a pielii și a dinților. Zincul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, a părului, unghiilor și pielii; contribuie la menținerea vederii normale și la funcționarea normală a sistemului imunitar. Vitamina D3 contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, menținerea sănătății dinților, sănătății sistemului osos.

Eficient în tratarea candidozelor

Lemnul dulce este foarte eficient și atunci când vine vorba despre remedierea simptomelor neplăcute pe care le are candida. Îl poți folosi și tu cu încredere atunci când ai parte de aceste manifestări dificile.

Lemnul dulce este indicat în cazurile de diabet de tip 2

Lemnul dulce contribuie nu doar la întărirea sistemului imunitar, ci este indicat și în caz de diabet. Unele studii au demonstrat faptul că atunci când se consumă lemn dulce, nivelul de zahăr din sânge se reduce, iar împreună cu acesta se reduc și inflamațiile de la nivelul țesuturilor. De asemenea, același remediu este foarte eficient și în caz de steatoză hepatică, în cazul în care aceasta apare ca urmare a unui stil alimentar bogat în grăsimi nesănătoase.

Un excelent supliment alimentar pentru reglarea nivelului de zahăr în sânge, este Glicemic Suport, care, pe lângă alte 19 ingrediente conține și lemn dulce, ale cărui acțiuni excelente le enumerăm mai jos:

  • Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
  • Stimulează funcționarea pancreasului;
  • Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
  • Stimulent al metabolismului glucidelor;
  • Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
  • Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
  • Stimulent gastric și hepatic.

Rădăcina de lemn dulce este recunoscută pentru faptul că diminuează cantitatea de colesterol din sânge, dar poate fi de folos și în cazul diabeticilor. Astfel, din ea se poate obține un suc care poate fi folosit pentru îndulcirea naturală a băuturilor şi a altor preparate și deserturi fără zahăr, în special în cazul dietelor pentru scăderea în greutate, sau ale persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat.

Reduce numărul celulelor canceroase

Una dintre afecțiunile în care ai nevoie de întărirea sistemului imunitar este și cancerul. Lemnul dulce se dovedește și de această dată un aliat de nădejde, deoarece s-a observat că același remediu reduce numărul de celule canceroase. Extractul de lemn dulce reduce mult nivelul de toxine din organism, dar determină și scăderea numărului celulelor tumorale care pot duce la cancer de sân sau de prostată.

Lemnul dulce reduce valorile mari ale colesterolului ”rău”

Din ce în ce mai multe persoane susțin că se confruntă cu valori ridicate ale colesterolului ”rău”, în pofida faptului că au un stil de viață sănătos. Din păcate, sunt o mulțime de factori care pot duce la valori peste limita admisă, dar lemnul dulce este și acum la datorie. Acidul gliceritic conținut de lemnul dulce contribuie la readucerea acestuia în limite normale. De asemenea, același acid este foarte eficient în tratarea obezității, lemnul dulce fiind indicat și celor care vor să mai scape de kilogramele excedentare.

Lemnul dulce este un excelent remediu pentru tratarea oboselii

Cei mai mulți dintre noi trăim ”contra cronometru”, după cum se spune. Ca urmare, din acest motiv, la un moment dat oboseala nu mai poate fi controlată doar printr-un somn bun, și suntem nevoiți să căutăm tot felul de metode pentru a scăpa de ea. Renunță la energizante, ceva dulce sau alte metode nesănătoase și optează tot pentru lemn dulce. Acesta este responsabil de buna funcționare a glandelor adrenale, sau suprarenale, care contribuie la diminuarea stresului. Acidul glicirizic, un compus ce se găseşte în lemnul dulce, blochează descompunerea cortizolului, care este esenţial organismului uman în lupta sa contra oboselii.

Lemnul dulce – Contraindicații și precauții

Deși este o adevărată minune a naturii care, după cum ai observat are o mulțime de efecte benefice, lemnul dulce are și unele contraindicații sau precauții. Chiar și atunci când ai în vedere doar întărirea sistemului imunitar, dacă ai probleme cu valorile mari ale tensiunii arteriale, mai bine renunță la el. Lemnul dulce nu este recomandat pe perioada sarcinii deoarece crește riscul de naștere prematură. Nu este indicat consumul lui în afecțiuni oncologice avansate, hipotiroidie, ciroză sau afecțiuni biliare. În cazul în care faci tratament cu medicamente care conțin digoxină, din nou lemnul dulce nu este recomandat.

    Cart