Simptome mai puțin cunoscute ale diabetului și ce trebuie să faci

Simptome mai puțin cunoscute ale diabetului și ce trebuie să faci

by in Alimentatia in diabet, Sfaturi diabet si controlul glicemiei

În afară de acele simptome clasice ale diabetului, cum ar fi setea excesivă, urinarea frecventă, denumită poliurie, oboseala și rănile care se vindecă greu, există și simptome mai puțin cunoscute și semne pe care ar trebui să le cunoașteți. Acestea pot să apară în diferite etape ale diabetului și pot varia de la o persoană la alta. Cu toate acestea, există și câteva simptome mai puțin cunoscute ale diabetului pe care ți le prezint și eu. De asemenea, și ce ar trebui să faceți în legătură cu ele.

 

Mâncărimea persistentă a pielii, printre acele simptome neplăcute

 

Diabetul poate cauza uscăciunea și mâncărimea pielii, în special în zona intimă. Dacă experimentați această senzație de mâncărime persistentă, este important să nu vă scărpinați, deoarece acest lucru poate duce la leziuni sau infecții. Consultați un medic diabetolog sau un dermatolog pentru a discuta despre gestionarea acestei probleme.

 

Probleme dentare

 

Printre alte simptome mai puțin cunoscute, diabetul este recunoscut pentru faptul că poate crește riscul de afecțiuni dentare, cum ar fi gingivita și parodontita. De aceea, este important să mențineți o igienă orală bună, să vă spălați pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să vizitați cu regularitate un dentist, pentru controale și curățări profesionale.

 

Tulburări de vedere

 

Această boală vă poate afecta ochii și poate cauza tulburări de vedere, cum ar fi retinopatia diabetică și glaucomul. Dacă observați schimbări în vederea dumneavoastră, cum ar fi vedere încețoșată sau apariția petelor în câmpul vizual, consultați un oftalmolog pentru evaluare și tratament.

 

Tulburări digestive

 

Diabetul mai are și alte simptome mai puțin cunoscute, cum ar fi faptul că afectează tractul digestiv și din acest motiv poate duce la probleme cum ar fi gastropareza diabetică, care încetinește golirea stomacului. De aceea, dacă experimentați simptome precum greață, vărsături, balonare sau diaree, discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de gestionare.

 

Oboseală inexplicabilă

 

Da, chiar dacă pare destul de greu de crezut, această afecțiune poate cauza oboseală cronică sau senzația de epuizare, chiar și după odihna adecvată. Dacă simțiți că sunteți constant obosit și nu puteți identifica o cauză aparentă, discutați cu medicul dumneavoastră pentru evaluarea nivelurilor de glucoză din sânge și pentru a exclude alte probleme de sănătate.

 

Senzație de slăbiciune și şi iritabilitate

 

În ultima vreme vă simțiți mereu obosit și slăbit, deși nu ați avea motive pentru a trece prin aceste stări? Vă simțiți mult mai nervos și cei din jur v-au reproșat acest comportament? Atunci este posibil ca aceste simptome neplăcute pe care le experimentați să fie date de nivelul ridicat al glicemiei, și sunt întâlnite atât în cazul diabetului de tip I, cât și al celui de tip 2.

 

Ce este de făcut?

 

Atunci când primiți confirmarea că suferiți de de diabet, simțiți că viața vă scapă puțin de sub control. Veți fi nevoiți să luați o serie de măsuri care vă vor ajuta să duceți o viață normală, chiar și cu această boală. Acele simptome mai puțin plăcute nu sunt chiar ușor de gestionat, dar există totuși și soluții. Să vedem câteva dintre ele.

 

Discutați cu un medic

 

Dacă observați oricare dintre acele simptome mai puțin cunoscute ale diabetului sau aveți motive să bănuiți că ați putea avea probleme cu nivelul zahărului din sânge, consultați un medic. Un medic va putea efectua teste și investigații pentru a determina dacă aveți diabet și care este stadiul acestuia.

 

Urmăriți regulat nivelurile de glucoză din sânge

 

Ați primit deja diagnosticul? Atunci este important să vă monitorizați în mod regulat nivelurile de glucoză din sânge, așa cum v-a recomandat medicul. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți controlul asupra bolii și să faceți ajustările necesare în tratament și în stilul de viață.

Un supliment alimentar indicat diabeticilor, dar și celor care vor să prevină această boală este și Glicemic Suport, pe care îl poți procura de aici. Totodată, acesta este recunoscut ca fiind un foarte bun:

  • Adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;
  • Stimulează funcționarea pancreasului;
  • Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;
  • Stimulent al metabolismului glucidelor;
  • Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;
  • Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;
  • Stimulent gastric și hepatic

 

Nu mai puțin de 20 de componente intră în alcătuirea lui, cu scopul de a susține organismul în metabolizarea glucidelor și în procesele regenerante necesare pentru reactivarea funcțiilor pancreasului.

Fiecare dintre aceste componente are acțiuni specifice recunoscute, dar atunci când vorbim despre acțiunea conjugată, atunci putem afirma cu siguranță că acest produs devine unul dintre cele mai complete și eficiente remedii pentru susținerea metabolismului.

Un stil alimentar sănătos

 

O dietă echilibrată și controlul carbohidraților sunt esențiale în gestionarea diabetului. Un nutriționist sau dietetician poate ajuta la elaborarea unui plan alimentar personalizat pentru a vă ajuta să controlați nivelurile de glucoză din sânge.

 

Exerciții fizice regulate

 

Activitatea fizică regulată poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la menținerea unui greutății corporale sănătoase. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ce tipuri de exerciții sunt potrivite pentru dumneavoastră.

 

Monitorizarea altor factori de risc

 

Diabetul este o boală poate crește riscul altor afecțiuni, cum ar fi cele cardiovasculare. Asigurați-vă că monitorizați și controlați alți factori de risc, cum ar fi tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele.

 

Respectă recomandările medicului

 

Dacă vi s-au prescris medicamente sau insulină pentru diabet, asigurați-vă că le luați conform instrucțiunilor medicului specialist. Nu vă opriți sau nu modificați medicamentele fără să consultați medicul dumneavoastră. Reducerea sau eliminarea medicației orale alopate și înlocuirea cu suplimente naturale poate fi făcută monitorizând atent evoluția glicemiei.

 

Educație și suport

 

Asimilarea cât mai multor informații despre diabet poate ajuta la gestionarea bolii și la depășirea dificultăților. Cunoașterea și sprijinul pot face o diferență semnificativă în menținerea unei vieți sănătoase cu diabet.

Amintiți-vă că diabetul este o afecțiune cronică, o provocare în fața căreia v-au adus ani, sau zeci de ani de neglijare a unor factori vitali în menținerea sănătății, iar reglarea sau reversibilizarea situației necesită gestionare pe termen lung. Cu o abordare adecvată și sprijinul corespunzător, puteți menține controlul asupra acestei provocări și vă puteți bucura de o viață sănătoasă și activă.

 

Pe curând. Cu drag,

Vasile Neacșa

 

 

 

    Cart